WEBSITES “VOOR STARTENDE ONDERNEMERS”

Overzicht van de diverse diensten van “Voor Startende Ondernemers”

Template website & Website op maat

Veiligheid/SEO/GA/Strippenkaart

Wanneer jij kiest voor een website van “Voor Startende Ondernemers” dan kan je kiezen uit twee verschillende soorten websites, namelijk: een “Template website”, of een “Website op maat”. Één van de grootste verschillen is dat als je kiest voor een “Template website”, je zelf je eigen content moet toevoegen. Je ontvangt dan een soort van lay-out ontwikkeld naar jou voorkeuren inclusief een DYI-handleiding.

Daarnaast zijn de designtechnische mogelijkheden voor een “Website op maat” breder dan voor een “Template website”. Ook zitten er onderwerpen als: SEO, Veiligheid en Google Analytics bij inbegrepen.

De periode na oplevering van de website is daarnaast ook ontzettend belangrijk. Allereerst dient de website veilig te zijn voor de bezoekers, maar ook de data en gegevens van de websitebeheerder dienen beveiligd en geback-up’ed te zijn.

Ook dient een website na enkele maanden geanalyseerd en/of geüpdatet te worden. Door middel van Google Analytics krijg je hier inzicht in en met SEO is het mogelijk je vindbaarheid te verbeteren.

Lees hieronder meer over deze onderdelen.

Template website

Website op maat

SEO & Google Analytics

Wat is nou precies “Search Engine Optimization” (SEO) en wat kan je met Google Analytics? Door middel van SEO wordt je beter vindbaar via (Google) zoekmachines. Dit betekend dat je hoger aangeschreven staat in de zoekresultaten dan concurrerende aanbieders. Hoe hoger je staat in de zoekmachines, hoe meer kans op klanten/cliënten. Met Google Analytics krijg je inzicht in de sterke en zwakke punten van de pagina’s van je website. Ook kan je door middel van Google Analytics een bezoekers analyse doen. Hierdoor krijg je bijvoorbeeld een duidelijk beeld via welke kanalen je de meeste bezoekers krijgt, hoeveel mensen er afhaken en op welke pagina ze de meeste tijd doorbrengen. Hierdoor weet je precies welke pagina’s aanpassingen nodig hebben.

Onderhoud & Veiligheid

In een steeds digitalere wereld is de veiligheid van je website natuurlijk ontzettend belangrijk. Zeker als je website belangrijk is voor je maandelijkse inkomen. Veiligheid begint bij jezelf. Door je website en je data goed te beveiligen, voorkom je dat jouw website of data misbruikt wordt. Daarnaast wil je ook niet dat eventuele gegevens van je klanten gestolen worden. Zeker voor webshops is dit cruciaal. Ook het regelmatig updaten van je website en het maken van back-ups is van onderdeel van het preventief voorkomen van ongewenste situaties.

Strippenkaart / Helpdesk

Het komt nauwelijks voor dat er na het opleveren van een website geen aanpassingen meer nodig zijn. De website zal voor de eerste paar maanden prima geschikt zijn, maar daarna dient content vervangen/vernieuwd te worden. Ook kan het zijn dat bepaalde onderdelen niet meer binnen de identiteit van de onderneming passen. Indien het je zelf niet lukt om deze aanpassingen te realiseren, dan kan je altijd hulp inschakelen via de eenmalige service of gebruik maken van de strippenkaart. Heb je het wel zelf geprobeerd en heb je iets gedaan wat je zelf niet meer kunt rechttrekken? Ook dan kan je mijn hulp inschakelen. Het voordeel van een strippenkaart is dat je deze per 15 minuten kan gebruiken. Hierdoor kunnen kleine aanpassingen binnen 1 of 2 strippen gedaan worden.